Wyposażenie kuchni w restauracji – praktyczne urządzenia

Urządzając lokal gastronomiczny, trzeba przygotować listę zakupów i dokładnie zaplanować jego wyposażenie. Każda restauracja, bar czy stołówka wymaga nieco innych sprzętów – poniżej wymieniamy kilka praktycznych urządzeń, o których nie każdy pamięta. Warto skorzystać z tych porad, aby zapewnić optymalną funkcjonalność.

Lampa owadobójcza – sposób na insekty

Jednym ze skutecznych sposobów na owady są lampy owadobójcze – są one dobrą alternatywą dla środków owadobójczych i są bezpieczne dla zdrowia człowieka. Na rynku dostępnych jest wiele modeli na niechciane insekty i można dopasować odpowiednią lampę do naszych potrzeb. Lampa owadobójcza zwabia różne owady za pomocą emitowanego światła UV – następnie insekty umierają rażone prądem. Warto też wiedzieć, że zastosowano w niej światło UV-A o dopuszczalnym promieniowaniu, nie jest ono niebezpieczne dla człowieka.

Profesjonalny robot kuchenny

Wydajny i solidny robot kuchenny to must have w restauracji – ułatwia przygotowywanie wielu potraw w codziennej pracy. Wybór urządzeń dostępnych na rynku jest ogromny – każdy znajdzie sprzęt odpowiedni do swojego lokalu i potrzeb. Roboty kuchenne robią wszystko szybciej i dokładniej niż pomocnicy kuchenni ręcznie, dlatego solidny robot to podstawa. Są to maszyny wszechstronne i wielofunkcyjne – mogą szatkować, kroić, mielić, rozdrabniać, rozgniatać, mieszać itd.

Lampy grzewcze – zadbaj o komfort gości

Inny rodzaj lamp to lampy grzewcze, które także są przydatne w restauracji. Gwarantują wydajną emisję fal ciepła. Są one dobrym wyborem w razie chłodnych dni i wieczorów. Zewnętrzne promienniki ciepła umożliwiają też wykorzystanie przestrzeni ogródka poza szczytem sezonu i natychmiastowe ciepło bez konieczności rozgrzewania lampy. Zdecydowanie wpływa to na pozyskanie większej liczby gości nawet podczas gorszej pogody. Lampy zapewniają też większy komfort niż koce.

Wilki do mielenia mięsa

Praktyczne urządzenie do mielenia mięsa często wykorzystywane jest m.in. w restauracjach, hotelach czy barach. Praktyczny wilk pozwoli je zmielić szybko i dokładnie, ale to nie wszystko. Na rynku są też do kupienia sprzęty o większych możliwościach – dobrym wyborem będzie między innymi dobrej jakości maszynka elektryczna o znacznie szerszym zastosowaniu. Urządzenie przeznaczone jest do typowych zastosowań w gastronomii, ale nie tylko w barach, bufetach i restauracjach, ale także w sklepach – mięsnych, spożywczych, garmażerkach itd.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *